

InterTB Symposium 2024

Date: Friday 6th September 2024

Time: 09:00 - 17:30

Location: The Curve Lecture Theatre, St George's University of London

Registration: https://shop.sgul.ac.uk/short-courses/infection-and-immunity/intertb-

symposium/intertb-symposium-2024

Programme:

| Time | Speaker | Title | Duration |
|--|--------------------------------|---|-------------|
| Session 1: Drug pipeline and preclinical regimen development | | | |
| Chair: Jor | Friedland | | |
| 09h00 | Jon Friedland | Welcome | 5 mins |
| 09h05 | Amina Jindani | The Story So Far | 10 + 5 mins |
| 09h20 | Barbara Laughon | The Global New TB Drug Pipeline | 10 + 5 mins |
| 09h35 | Eric Nuermberger | Murine studies to inform regimen selection | 10 + 5 mins |
| 09h50 | Bree Aldridge | Optimising drug combinations through in vitro studies | 10 + 5 mins |
| 10h05 | Paolo Denti | Flat vs weight band dosing of TB drugs | 10 + 5 mins |
| 10h20 | Rada Savic | PReDicTR-TB Consortium | 10 + 5 mins |
| 10h35 | General discussion | | 20 mins |
| 10h55 | | Tea and coffee | 30 mins |
| Session 2 | : New/current trials | | |
| Chair: Richard Chaisson | | | |
| 11h25 | Martin Boeree | PanACEA STEP2C Trial | 10 + 5 mins |
| 11h40 | Attie Stadler | PRESCIENT 2C trial | 10 + 5 mins |
| 11h55 | Hanif Esmail | Unite4TB | 10 + 5 mins |
| 12h10 | Chris Cousins | RIFAstrat trial | 10 + 5 mins |
| 12h25 | Charles Wells | PanTB trial | 10 + 5 mins |
| 12h40 | Kelly Dooley | ACTG and TBTC trial activities (SPECTRA, RAD-TB, CRUSH-TB) | 20 + 5 mins |
| 13h05 | General discussion | | 20 mins |
| 13h25 | Lunch | | 1 hour |
| Session 3: Clinical trial design and outcome measures | | | |
| Chair: Rada Savic | | | |
| 14h25 | Daniel Grint | Outcomes in late phase TB treatment trials | 10 + 5 mins |
| 14h40 | Nick Paton | Biomarkers from TRUNCATE-TB | 10 + 5 mins |
| 14h55 | Matteo Quartagno | Designing clinical trials to determine optimal durations for TB treatment | 10 + 5 mins |
| 15h10 | Olalekan Lee Aiyegbusi | Participant-reported outcomes in TB trials | 10 + 5 mins |
| 15h25 | Samuel Schumacher | Closing the gap: A TB trial platform supported by WHO | 10 + 5 mins |
| 15h40 | General discussion | | 20 mins |
| 16h00 | Tea | | 30 mins |
| Session 3 | Session 3: Keynote lecture | | |
| Chair: Se | an Wasserman | | |
| 16h30 | Guy Thwaites | Lessons from TBM trials | 30 mins |
| 17h00 | General discussion and closing | | 30 mins |
| 17h30 | Drinks reception | | 1 hour |

Contact details: If you have any questions about the InterTB symposium, please contact the InterTB organising committee on: intertb@sgul.ac.uk